Olvasónapló

Könyvek, amiket olvastam és szívesen ajánlok - vagy nem ajánlok - másoknak is. Nem irodalmi elemzés, inkább csak egy emlékeztető magamnak, hogy melyik könyv hogyan került hozzám, mit gondoltam róla...

Most Másoknál

Olvasnivalók

Könyvespolcomról

Ezeket olvashatod

2007.07.18. 17:44 spg

Lázár Ervin: Bab Berci Kalandjai

"... Bab Berci nem szerette a füvek, fák, madarak némaságát. Csak a füvek, fák, madarak csendjét szerette. Megvárta, míg fölzengett a bizakodó csönd, és máris az orránál tartott: persze, e miatt a túlméretezett szörnyeteg miatt van minden, e miatt a tokmányorr miatt, e miatt az uborkaorr miatt... mit orr?! Ormány! Egy bánatos, vöröslő hegycsúcs, egy Kilimandzsáró, egy Popocatépetl, egy Mohendzsodáro, nem, a Mohendzsorádo az nem hegy, az egy romváros, mindegy, akkor is ez az ormány, ez az oka mindennek! Ahogy a nátha észreveszi, rikoltva felkiált, felkiáltván rikolt, és egyetlen rohammal boldogan benn terem, ez kell nekem, ez az én otthonom, rikogat a nátha, Bab Berci orra nekem egy kastély, egy katedrális, Bab Berci orra az én váram, ordibálja elragadtatottan, és soha többé semmilyen fortéllyal kiűzni nem lehet. Na igen. Bab Berci egy lepedőnyi kockás zsebkendőt húzott elő, és nagyot tüsszentett bele. Ettől már meg sem rezdült az erdő, megszokta már Bab Berci tüsszögését, mondhatnánk úgy is, Bab Berci tüsszögése az erdő csendjéhez tartozott."

A hétfejű Tündér után nem volt megállás, nem csak a lányom várta izgatottan az újabb Lázár Ervin meséket, hanem én is.

Bab Berci kalandjaiba sokszor majdnem beletört a nyelvem. Hangosan felolvasni őket felér egy logopédiai gyakorlattal.

A mesék nagyon kedvesek, a szereplők változatosak és történeteik furcsák, de izgalmasak.

Minden mese önmagában is megáll, azonban az egész könyv s beleillik egy jól felépített történetbe, amelyért természetesen minden szereplő megteszi a magáét az ő képességeit felhasználva. Annyit talán elárulhatok, hogy happy end van.

Hajrá mindenki, ne csak az én nyelvemben legyen izomláz.

Update [2008 november 26]:
Online is meghallgathatló a Katolikus Rádió jóvoltából 7 részben:

Talán egyszer CD-n is kiadják.

Itt van némi információ és kép a felvételről.

Kávé érték: (5/5)
nemlátni: (0/5)

1 komment

Címkék: könyv mese lázár ervin


A bejegyzés trackback címe:

https://olvasonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr85120597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.09.17. 12:26:05

Nagy kedvencem.

A címkékkel igencsak bőkezűen bánsz.:)
süti beállítások módosítása