Olvasónapló

Könyvek, amiket olvastam és szívesen ajánlok - vagy nem ajánlok - másoknak is. Nem irodalmi elemzés, inkább csak egy emlékeztető magamnak, hogy melyik könyv hogyan került hozzám, mit gondoltam róla...

Most Másoknál

Olvasnivalók

Könyvespolcomról

Ezeket olvashatod

2008.05.16. 21:45 spg

Bohumil Hrabal: Sörgyári capriccio

Ennek a hangoskönyvnek a hallgatása közben folyamatos örömérzete van az embernek.

Für Anikó hangja még a szomorú pillanatokban is vidámsággal van tele.

Kern András Pepin bácsija pedig egyenesen "megszólal".

Az események egy sörgyárban és a körül játszódnak, nincs igazán történet, pilanatokat ragadunk meg az életből és vizsgáljuk meg őket jobban, többnyire Maryska szempontjából.

Hiszen ő mesél. Francin csak ritán szólal meg, Pepin bácsinak a monológjai svejki sztorizgatásokhoz hasonlítanak, az események - olykor véresek is - pedig pörögnek.

Könnyedségénél fogva észre sem vesszük és már a végén vagyunk. Nem hagy maradandó lelki nyomokat, de az "Unatkozik? Vegyen mosómedvét!" szlogen vagy Pepin bácsi szolmizálása nagyon megmarad az emberben. Pont úgy, mint Maryska elfenkelése a végén - akinek legnagyobb gondja közben, hogy "Vettem-e fel tiszta alsóneműt?, nehogy rosszul nézzen ki felhajtott szoknyával.

Kávé érték: (3/5)
nemlátni: (0/5)

Szólj hozzá!

Címkék: prága hangoskönyv csehország bohumil hrabal


A bejegyzés trackback címe:

https://olvasonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr67473144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása