Olvasónapló

Könyvek, amiket olvastam és szívesen ajánlok - vagy nem ajánlok - másoknak is. Nem irodalmi elemzés, inkább csak egy emlékeztető magamnak, hogy melyik könyv hogyan került hozzám, mit gondoltam róla...

Most Másoknál

Olvasnivalók

Könyvespolcomról

Ezeket olvashatod

2008.05.26. 13:03 spg

Karinthy Ferenc: Három huszár

A Három Huszár keresztmetszetet add Karinthy Ferenc életművéből. Új és régi írásait tartalmazza a kötet: a Kentaur-t, legismertebb a legnépszerűbb régi elbeszéléseit (az Irodalmi történetek, Ferencvárosi szív, Kék-zöld Florida, Víz alatt, víz fölött kiemelkedő darabjait) és könyv alakban meg nem jelent írásai közül olyan kítűnő munkákat, mint például a Siófok, Aranyidő, Töredék, Víz, Szegény Magyarország.

(kép és fülszöveg antikvarium.hu)

A fülszöveget elolvasva újra belekezdenék, de sajnos a harmadik történetnél megakadtam. Úgy érzem jelent valamit, ha az ember harmadik este alszik el egy könyvön.
Az önéletrajzi ihletésű elbeszélések szerintem nem annyira jók mint a kitalált szereplői között játszódóak. A kangrez-ről szóló hosszú és szerteágazó kisregényt pedig nem tudtam hová tenni. A megjelent mellékágak számomra nagyon elvitték a történetet, egy nagy lapos valami lett az egészből. (A főszereplő a Tihanyi Alapítólevél - egyik legkorábbi írott nyelvi emlékünk - egyik szavát (kangrez) próbálja "betegesen" megfejteni.)
Szóval félbemaradt. Ha valaki megígéri, hogy a vége felé ismét vannak jobb művek, akkor talán kap majd egy másik esélyt - egyelőre azonban polcra kerül.
Kávé érték: (0/5)
nemlátni: (0/5)

Szólj hozzá!

Címkék: budapest könyv magyarország tihany antikvárium karinthy ferenc félbemaradt elbeszélések


A bejegyzés trackback címe:

https://olvasonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr84488108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása