Olvasónapló

Könyvek, amiket olvastam és szívesen ajánlok - vagy nem ajánlok - másoknak is. Nem irodalmi elemzés, inkább csak egy emlékeztető magamnak, hogy melyik könyv hogyan került hozzám, mit gondoltam róla...

Most Másoknál

Olvasnivalók

Könyvespolcomról

Ezeket olvashatod

2009.01.11. 21:34 spg

E. M. Nathanson: Egy piszkos háború

John Reisman őrnagy, a nevezetes Piszkos Tizenkettő egykori parancsnoka 1944 őszén új hadszíntérre és új bevetésre indul. Küldetése ezúttal Indokínába szólítja, ahol minden körülmények között meg kell szerveznie a japánok elleni titkos arcvonalat. Régi kommandójából, a Piszkos Tizenkettőből hárman csatlakoznak hozzá. A nagy fontosságú akció sikere annál inkább bizonytalan, mert a térségben hol szövetséget kötő, hol egymás ellen forduló japánok, franciák, kínaiak, vietnamiak magatartása teljességgel kiszámíthatatlan. És mindenütt korrupció, pénzsóvárság, kábítószer-kereskedelem és árulás. Reismanék lépten-nyomon ellenségbe botlanak, akik jóbarátként igyekeznek feltüntetni magukat, de néha barátokra is lelnek, akik viszont először ellenségként viselkednek. Vajon feltalálja-e magát ez a négy ember egy számukra idegen terepen, érthetetlen és kiszámíthatatlan viselkedésű ügynököktől körülvéve, az éppen meginduló japán offenzíva napjaiban? Feltalálják-e magukat és végre tudják-e hajtani több mint kockázatos feladatukat? Útjukat merényletek, gyilkosságok, hullák szegélyezik.

(kép és fülszöveg antikvarium.hu)

Ajándékkönyv az antikváriumos megrendelés csomagjában. A borítón csillogó dombornyomott cím már eleve nem sok jót ígért, de azért belekezdtem, mert a Piszkos tizenkettő folytatása, amit szintén nem olvastam, de rémlik, hogy Charles Bronson szerepelt benne.

120-130 oldalig jutottam, de minden alkalommal elaludtam rajta. Ezt figyelmeztetésnek tekintettem. Kiolvastam közben a Három ember egy csónakban-t, majd visszatértem erre és végleg letettem. Lelkiismeret nem furdal.

Kávé érték: (1/5)
nemlátni: (0/5)

4 komment

Címkék: könyv fikció antikvárium vietnam félbemaradt 1940es évek


A bejegyzés trackback címe:

https://olvasonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr92869889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

http://klematisznaploja.blogspot.com/ 2009.01.15. 14:46:40

Nahát sosem sejtettem, hogy a Piszkos tizenkettőnek folytatása is lenne...a nap meglepetése volt! :)

http://klematisznaploja.blogspot.com/ 2009.01.15. 14:48:18

Erről a könyvről nem tudnék nyilatkozni, de a Piszkos tizenkettő nekem tetszett, a filmet azonban már nem néztem meg, úgy döntöttem elég volt a könyv...

spg · http://www.olvasonaplo.hu 2009.01.16. 09:19:14

Küldesz nekem egy címet és el is küldöm neked a könyvet...

http://klematisznaploja.blogspot.com/ 2009.01.17. 10:38:21

Kösz, kedves vagy, de messze lakom... majd ha a kezembe akad itthon, akkor meg fogom nézni, hogy mi is a helyzet vele :)
süti beállítások módosítása