Olvasónapló

Könyvek, amiket olvastam és szívesen ajánlok - vagy nem ajánlok - másoknak is. Nem irodalmi elemzés, inkább csak egy emlékeztető magamnak, hogy melyik könyv hogyan került hozzám, mit gondoltam róla...

Most Másoknál

Olvasnivalók

Könyvespolcomról

Ezeket olvashatod

2009.02.14. 16:48 spg

Wilfried Koch: Építészeti stílusok

"E könyvvel az olvasó gyakorlatilag egyszemélyes művet tart a kezében. A szerző maga egészítette ki szövegét a saját kivitelezésű vonalrajzú illusztrációkkal oly módon, hogy a hatalmas anyag számára maximálisan kihasználja a rendelkezésére álló helyet. Az eredmény: nagy sikerű mű, amelyek csonkítás nélküli visszaadását csak egy tükörkiadás biztosíthatta. Ez azonban elkerülhetetlenné tett bizonyos kompromisszumokat."

Valamikor karácsony előtt láttam meg ezt a könyvet a könyvesboltban és hirtelen nosztalgia fogott el az építészettörténet órák iránt. (Na akkor biztosan nem gondoltam arra, hogy ilyesmi meg fog történni).

Aztán a little Jesus úgy gondolta, hogy ezzel le is tudja az ajándékozást és becsempészte a fa alá.

A könyv nagyon szép, súlyra/méretre éppen ezt várja az ember egy okos könyvtől. Nem utolsósorban pedig tartalmilag is rendben van.

Egy dolgot azonban nem vettem észre az eső belelapozás során: azt hogy mennyire lexikonjellegű. Én valami olvasmányosabbat vártam. Persze lehet olvasni, mert nem abc sorrendben tartalmaz címszavakat, de a tördelése és a sok-sok-(sok) kereszthivatkozás miatt nincs igazán olvasásélménye az embernek.

Arra mindenképpen jó, hogy időnként találomra kinyitva rájöjjek, hogy mennyi mindent elfelejtettem. Nem mellékesen negyon okosan is nézhetek ki egy ilyen könyvvel a kezemben. Kis szélben még a hajam is lobog.

(Ez a bejegyzés ennek a blognak az új hazájában jelent meg először, a www.olvasonaplo.hu -n)

Kávé érték: (3/5)
nemlátni: (0/5)

Szólj hozzá!

Címkék: könyv dokumentarista wilfried koch


A bejegyzés trackback címe:

https://olvasonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr100943012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.