Olvasónapló

Könyvek, amiket olvastam és szívesen ajánlok - vagy nem ajánlok - másoknak is. Nem irodalmi elemzés, inkább csak egy emlékeztető magamnak, hogy melyik könyv hogyan került hozzám, mit gondoltam róla...

Most Másoknál

Olvasnivalók

Könyvespolcomról

Ezeket olvashatod

2008.09.28. 21:54 spg

Bálint Ágnes: A repülő dívány

Juli eddigi nyarait keresztanyja , luxusvillájában töltötte a Balaton partján, nem csoda hát, ha lógó orral és lázadozó szívvel készül a falusi nyaralásra apja nagynénjéhez, Lidi nénihez. Minden poros, szegényes, unalmas neki itt - míg csak a szomszédék verandájáról fel nem reppen egy ódon karszék. És lassan megváltozik minden, a fura Dedi jó pajtásnak bizonyul, Lidi néni és a folyton kísérletező Iván bácsi érdekesebbek, mint hitte volna, és a mindent elcsóró Móric szarka gondoskodik róla, hogy egy perc se teljék eseménytelenül.

(kép és fülszöveg libri.hu)

Ez egy újabb kiadású pöttyös könyv és hirtelen felindulásból vettük meg már nem is tudom miféle lapozgatós - zenélős - gombnyomogatós könyv helyett. Valamiért ki nem állhatom azokat a cukrokba csomagolt játékokkal és az újságokba csomagolt rózsaszín hajtincsekkel egyetemben.

A címében említett repülő dívány korántsem szabad egy menetrendszerinti járatként elképzelni. Elég sokat kell várni az első és egyetlen repülésére.

Várakozás közben megismerkedhetünk a szereplőkkel, akik közül legérdekesebb a Móric névre hallgató szarka, aki minden mozdítható dolgot ellop. Falusi tapasztalataim alapján nem sok jövőt jósoltam volna neki, azonban egy a gyerekek számára írott könyvben ilyesmi nem történhet. Ha valakit megijesztettem volna, akkor azért elárulom, hogy nem is történik. Sőt, mindenki természetesnek veszi ezt és lényegében ez a szarka fogja bolondítani a szálakat.

A gyerekek idilli körülmények között nyaralhatnak, persze az elkényeztetett kislánynak nem jön be egyből a pottyantós WC, de a könyv végén lehetősége támad az ő speciális tudását is kihasználni, ezért ott már mindenki mosolyog. Még a zsörtölődő szomszéd néni is.

Szívem szerint négyest adtam volna rá, de a lányomnak nagyon tetszett. Így lett belőle ötös.

Sajdik Ferenc rajzai nagyon jók voltak, habár a repülő díványos képen két madár van és nem tudtam megválaszolni, hogy ki a fene a második...

Kávé érték: (5/5)
nemlátni: (0/5)

1 komment

Címkék: könyv mese magyarország bálint ágnes


A bejegyzés trackback címe:

https://olvasonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr99686318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

http://klematisznaploja.blogspot.com/ 2009.01.15. 14:52:15

Jaj, a Pöttyös sorozat :), kamaszkorom egyik legszebb emléke...
süti beállítások módosítása