Olvasónapló

Könyvek, amiket olvastam és szívesen ajánlok - vagy nem ajánlok - másoknak is. Nem irodalmi elemzés, inkább csak egy emlékeztető magamnak, hogy melyik könyv hogyan került hozzám, mit gondoltam róla...

Most Másoknál

Olvasnivalók

Könyvespolcomról

Ezeket olvashatod

2011.07.20. 21:55 spg

Jóga

Egy ideje a Shanti Jóga-szigetre járok jógázni, mindenkinek csak javasolni tudom. A szellemi része annyira nem érintett meg, de mint fizikai mozgás a heti egy óra jól ellensúlyozza az öt napi ülőmunkát.

Weboldalukról:

Többször is gondoltál már rá, de még nem merted kipróbálni?

 

Fontos számodra az egészség, a fiatalság és a belső nyugalom?

jóga ősi indiai gyógyító művészet, de meghatározhatjuk úgy is, mint az egészséges élet tudományát.

Hidd el, egyszerűbb, mint gondolnád!

Mi segítünk neked elsajátítani a jóga-életmódot, amelynek segítségével elérheted a céljaidat.

Szeretnéd esetleg kötelezettségek nélkül kipróbálni? Gyere el egy nyílt napra a hozzád legközelebb eső Jógaszigetre

A jógaszigeteken ugyanazzal a szellemiséggel, minőséggel, programokkal és árakkal találkozol, bárhol is legyenek.

 

Szólj hozzá!


2009.03.22. 21:46 spg

Meghalt az Olvasónapló! Éljen az Olvasónapló!

Az elmúlt két hónap átmeneti időszaka után ez a blog itt bezár, de csak azért, hogy új formában a régi (és sok új) tartalommal feléledjen a www.olvasonaplo.hu címen.

 

Ha netalántán valaki az RSS csatornára is fel van íratkozva, akkor kérem, hogy ő is álljon át az új csatornára: http://www.olvasonaplo.hu/feed/

 

 Szóval ha készen állsz kattints és gyere velem.

Szólj hozzá!

Címkék: gépház


2009.03.03. 23:24 spg

Karafiáth Orsolya: A Maffia-klub

karafiathorsolya-amaffiaklub Valaki valahol azt állította, hogy ez egy izgalmasan felépített nyomozós köny. Hát...

Van 12 barátnő, akik közé bekeveredett egy Lajos. A 12 nő szinte mindegyikének volt szerelmi dolga ezzel a Lajossal. Volt, aki csak szerette volna úgy szeretni, de a többség el is jutott vele vízszintesbe.

Gyanítom, hogy mindezek az események a korábbi, Café-X című könyvben történtek, vagy legalábbis ott kezdődtek.

Ebben a könyvben Lajos már csak az emlékek formájában kerül képbe. Emlékei pedig mind a 12 szereplőnek vannak. A társaság igen grafomán lehetett, mert a legtöbb ember írásban rögzített ezeket az emlékeket naplók, könyvek, levelek, emailek novellák formájában. Azonban nem elég, hogy rögzítették, de meg is őrizték őket.

Ez azért fontos, mert felmerült a gyanú, hogy a Lajos már nem él és valaki a 12 tyúkból tette el láb alól. És a sok szerelem miatt mindenkinek lehet rá oka. Az önjelölt detektív minden szereplőnek szentel egy fejezetet, összegzi amit megtudott, felállítja az elméletet, majd minden másképpen alakul, de egyáltalán nem izgalmasan.

A vége nagyon béna. Valami ilyesmi:

-Szerintem ő a gyilkos.

-Nem, én vagyok.

-Ja, akkor jó.

Szerintem túl sok volt a 12 szál, nagyon nehezen kapcsolódtak össze és lett belőle kerek történet. Vagy talán nem is lett. Legalábbis nálam nem. Talán Watsonnál.

Még szerencse, hogy csak antikváriumi árat fizettem érte. Nem kell valakinek?

tovább »
Kávé érték: (2/5)
nemlátni: (0/5)

5 komment

Címkék: könyv magyarország antikvárium 2000es évek 1990es évek


2009.03.03. 22:28 spg

P.L.Travers: A Csudálatos Mary visszatér

pltravers-acsudalatosmaryvisszater Csudálatos Mary visszatért és a tetszési index alapján ez még nem az utolsó felvonás az esti mesék színpadán.

Modora semmit sem változott. A gyerekekre továbbra is ráförmed és folyamatosan parancsolgat. Persze nevelőnő, szóval a parancsolgatással még nincs is gond.

Mindenesetre a gyerekek még mindig szeretik őt és a rideg külső ellenére ő is szereti a gyerekeket. Folyamatosan próbálom megfejteni, hogy mitől van ez és azt hiszem a megfejtés a cinkosság. (Közben megjelenik a Banks papa nevelőnője is egy epizódban, na hozzá képest Mary Poppins egy kedvesnővér...)

Mary olyan dolgokat tud, amelyek a gyerekeknek csak a mesékben léteznek - így őáltala egy kicsit közelebb kerülnek a mesék világához. Persze ezt a tudást ő sohasem ismeri be, a gyerekekben is rendszeresen felébred a kétely, hogy ez tényleg megtörtént vagy csak "együtt" álmodták a fantasztikus történetet. De aztán mindig van egy kis árulkodó jel, ami megerősíti a titkos szövetségüket.

A szereplők továbbra is nagyon színesek és változatosak, a jelszó lehetne talán, hogy mindenkiből lehet mesehős. Mary múltja továbbra is homályos, talán annyival tudunk most többet, hogy igen magas és előkelő körökben forog és szinte mindent ő csinál a világban. Folyt.köv.

 

tovább »
Kávé érték: (4/5)
nemlátni: (0/5)

1 komment

Címkék: anglia könyv mese p l travers


2009.02.14. 16:48 spg

Wilfried Koch: Építészeti stílusok

"E könyvvel az olvasó gyakorlatilag egyszemélyes művet tart a kezében. A szerző maga egészítette ki szövegét a saját kivitelezésű vonalrajzú illusztrációkkal oly módon, hogy a hatalmas anyag számára maximálisan kihasználja a rendelkezésére álló helyet. Az eredmény: nagy sikerű mű, amelyek csonkítás nélküli visszaadását csak egy tükörkiadás biztosíthatta. Ez azonban elkerülhetetlenné tett bizonyos kompromisszumokat."

Valamikor karácsony előtt láttam meg ezt a könyvet a könyvesboltban és hirtelen nosztalgia fogott el az építészettörténet órák iránt. (Na akkor biztosan nem gondoltam arra, hogy ilyesmi meg fog történni).

Aztán a little Jesus úgy gondolta, hogy ezzel le is tudja az ajándékozást és becsempészte a fa alá.

tovább »
Kávé érték: (3/5)
nemlátni: (0/5)

Szólj hozzá!

Címkék: könyv dokumentarista wilfried koch


süti beállítások módosítása