Olvasónapló

Könyvek, amiket olvastam és szívesen ajánlok - vagy nem ajánlok - másoknak is. Nem irodalmi elemzés, inkább csak egy emlékeztető magamnak, hogy melyik könyv hogyan került hozzám, mit gondoltam róla...

Most Másoknál

Olvasnivalók

Könyvespolcomról

Ezeket olvashatod

2008.05.26. 13:08 spg

Thea Beckman: Kriszti és azok a furcsa haramiák

Polcon talált pöttyös könyv, valamikor a 70-es évekből való. Az írója Thea Beckman (csak a magyar kiadáson írták a nevét Beckmann-nek) holland származású és gyermekkönyveket írt világéletében.
Ebben a könyvében a kislány - Kriszti - egy olyan könyvet olvas, amely haramiákról szól. Hogy - hogy nem, a haramiák egyszer csak kilépnek a könyvből és haramiákhoz méltóan elrabolják a kislányt, hogy úgymond váltságdíjat szedjenek majd érte.
Nagy szerencséjükre a városban éppen az 1000 éves ünnepség folyik, mindenki maskarákban mászkál és emiatt nem is tűnnek fel. Sőt, eleinte mindenki attrakciónak tekinti őket.
Szereznek öreg lovakat, amiket persze ők vígan ülnek meg, kaját és ékszert rabolnak az öregek otthonából és sok egyéb kalandon átesve a végén persze visszakerülnek a könyvbe.
Nekem nagyon tetszett a mese, habár a holland szereplők nevei kicsit megnehezítették a feolvasást, volt olyan, amelyik minden kiejtéskor másképpen sikerült:

  • Koekeloren
  • Harry d'Autrebeve
  • Hopstekerné
  • Biesheuvel
  • Smeerkaas kisasszony

A rajzok is jók a könyvben, a lányom már előre tudta, hogy a haramiák majd visszamennek a könyvbe, mert valaki a végén egy könyvet nézeget az egyik képen...

Kávé érték: (4/5)
nemlátni: (0/5)

1 komment

Címkék: könyv mese hollandia antikvárium thea beckman


A bejegyzés trackback címe:

https://olvasonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr20488168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bernadett Jáger 2020.04.07. 15:30:46

Bekes pál félölény olvasónapló
süti beállítások módosítása