Olvasónapló

Könyvek, amiket olvastam és szívesen ajánlok - vagy nem ajánlok - másoknak is. Nem irodalmi elemzés, inkább csak egy emlékeztető magamnak, hogy melyik könyv hogyan került hozzám, mit gondoltam róla...

Most Másoknál

Olvasnivalók

Könyvespolcomról

Ezeket olvashatod

2007.11.23. 17:37 spg

Török Sándor: Csilicsala csodái

"Viri a varázslat, piri a parádé, Csilicsalamádé hipp és hopp." E bűbájos varázsszöveget több generáció ismerte és ismeri ma is, a napjainkra klasszikussá nemesedett meseregényből. Balogh Gyuszi és családja, valamint barátai életébe - Gyuszi hívására - minduntalan betoppan a kedves varázsló, hogy "elrendezze" széles érdeklődésű, de legtöbbször "ferde utakat" választó hősünk cselekedeteinek következményeit. Török Sándor felejthetetlen meseregényének újabb kiadása.

Azt hiszem egy kicsit korábban kezdtük olvasni ezt a könyvet, mint kellett volna. Talán 9-10 éveseknek inkább való. Egy mesét ki is hagytunk belőle, mert olyan könyvekre hivatkozott, amelyeket még nem olvastunk - olvashattunk (Robinson, Don Quijote, János vitéz...).

Török Sándor megpróbál tanítani a meséivel, azonban kicsit kicsit már korosodnak a mesék. Mindketten mosolyogtunk, amikor a gyereket cigiért küldték le, néhány régies kifejezést le kellett cserélnem olvasás közben vagy el kellett magyaráznom közben.

Számomra egy kicsit sok volt benne a sztereotípia is, de talán ez csak azért, mert én is apuka vagyok és nem akarok mindig szigorú lenni...

Tanultunk is a mesékből: legközelebb, mielőtt másik játékba kezdett volna csak rámnézett, én mondtam hogy a dolgokat be kell fejezni és vígan elpakolt.

A varázsige pedig szállóigévé vált: Viri a varázslat, piri a parádé, csilicsalamádé hipp és hopp.

Mindenkinek ajánlom, aki betöltötte a 10-et.

Kávé érték: (3/5)
nemlátni: (0/5)

1 komment

Címkék: budapest könyv mese török sándor


A bejegyzés trackback címe:

https://olvasonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr64239585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.12.07. 08:39:44

Közben rájöttem, hogy azért nem látod magad a linkjeim között, mert csak a gépemen tárolt bétaverzióban csináltam meg, pótoltam.

Ja és nem célozgattam, mindenkinek szíve joga azt ajánlani, akit csak akar.:)
süti beállítások módosítása